Kolbászos-káposztás hústekercs recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csontozott karaj
- 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász
- 4 ek savanyú káposzta
- 8 vékony szelet szalonna
- 2 dl leszűrt húsleves
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és a káposztától kap ízt a hús.
Tűzálló tálba rakosgatjuk, aláöntünk egy ujjnyi magasságban húslevest. Alufóliával borítva tesszük a sütőbe. Lefedve 30 percig pároljuk, majd levéve a fóliát tovább sütjük pirosodásig.
Ha kész, tálaló tálra szedjük. A levéből mártást készíthetünk, egy kis dinsztelt hagymás-lisztes rántással.
Főtt krumplival, zsemlegombóccal tálaljuk.
Tipp:
Elég nehéz, tartalmas étel, amihez mindenképpen tálaljunk valamilyen zöld salátát, klasszikus cukros, sós, ecetes lével ízesítve.
A kolbászos-káposztás hústekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »