Kolbászos-káposztás hústekercs recept
Hozzávalók:
- 8 szelet csontozott karaj
- 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász
- 4 ek savanyú káposzta
- 8 vékony szelet szalonna
- 2 dl leszűrt húsleves
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és a káposztától kap ízt a hús.
Tűzálló tálba rakosgatjuk, aláöntünk egy ujjnyi magasságban húslevest. Alufóliával borítva tesszük a sütőbe. Lefedve 30 percig pároljuk, majd levéve a fóliát tovább sütjük pirosodásig.
Ha kész, tálaló tálra szedjük. A levéből mártást készíthetünk, egy kis dinsztelt hagymás-lisztes rántással.
Főtt krumplival, zsemlegombóccal tálaljuk.
Tipp:
Elég nehéz, tartalmas étel, amihez mindenképpen tálaljunk valamilyen zöld salátát, klasszikus cukros, sós, ecetes lével ízesítve.
A kolbászos-káposztás hústekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 13 g