Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbásszal töltött karaj recept

Kolbásszal töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karaj (csont nélkül)
    • 1 szál lángolt kolbász
    • nagy szemű só
    • frissen őrölt bors
    • mustár
    • kevés csilipehely (opcionális)

    Elkészítése:

    A kolbász bőrét lehúzzuk és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.

    A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.

    A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót, és a borsot is eloszlatjuk rajta. Szórhatunk rá kevés csilipelyhet is. Kevés olajon, tepsiben, vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük.

    A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk ne száradjon ki túlzottan.

    Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá