Kolbásszal töltött karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg karaj (csont nélkül)
- 1 szál lángolt kolbász
- nagy szemű só
- frissen őrölt bors
- mustár
- kevés csilipehely (opcionális)
Elkészítése:
A kolbász bőrét lehúzzuk és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.
A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.
A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót, és a borsot is eloszlatjuk rajta. Szórhatunk rá kevés csilipelyhet is. Kevés olajon, tepsiben, vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk ne száradjon ki túlzottan.
Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »