Kolbásszal töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj (csont nélkül)
  • 1 szál lángolt kolbász
  • nagy szemű só
  • frissen őrölt bors
  • mustár
  • kevés csilipehely (opcionális)

Elkészítése:

A kolbász bőrét lehúzzuk és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.

A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.

A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót, és a borsot is eloszlatjuk rajta. Szórhatunk rá kevés csilipelyhet is. Kevés olajon, tepsiben, vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük.

A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk ne száradjon ki túlzottan.

Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!