Kólás-ragacsos oldalas recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 7 dl kóla
- víz
Ragacsos szósz hozzávalói:
- 4 ek ketchup
- 4 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchester szósz
- 1 ek chilliszósz
- 1 tk Piros Arany
Elkészítése:
Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával, és annyi vízzel, hogy ellepje. Végül a tepsi tetejét fedjük le fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk nehogy túlfőjön, és szétessen.
Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.
Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt.
A ragacsos szósz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.
Ezután az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, majd öntsük rá a szószt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.
Hagyjuk legalább egy óra hosszáig állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 perc alatt készre. (sütés közben legalább egyszer fordítsuk át a húst, hogy mindkét oldala szépen megsüljön)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet és salátát kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »