Kólás-ragacsos oldalas recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 7 dl kóla
- víz
Ragacsos szósz hozzávalói:
- 4 ek ketchup
- 4 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchester szósz
- 1 ek chilliszósz
- 1 tk Piros Arany
Elkészítése:
Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával, és annyi vízzel, hogy ellepje. Végül a tepsi tetejét fedjük le fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk nehogy túlfőjön, és szétessen.
Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.
Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt.
A ragacsos szósz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.
Ezután az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, majd öntsük rá a szószt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.
Hagyjuk legalább egy óra hosszáig állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 perc alatt készre. (sütés közben legalább egyszer fordítsuk át a húst, hogy mindkét oldala szépen megsüljön)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet és salátát kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »