Kólás-ragacsos oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kólás-ragacsos oldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalas
  • 7 dl kóla
  • víz

Ragacsos szósz hozzávalói:

  • 4 ek ketchup
  • 4 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek worchester szósz
  • 1 ek chilliszósz
  • 1 tk Piros Arany

Elkészítése:

Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával, és annyi vízzel, hogy ellepje. Végül a tepsi tetejét fedjük le fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk nehogy túlfőjön, és szétessen.

Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.

Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt.

A ragacsos szósz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.

Ezután az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, majd öntsük rá a szószt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.

Hagyjuk legalább egy óra hosszáig állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 perc alatt készre. (sütés közben legalább egyszer fordítsuk át a húst, hogy mindkét oldala szépen megsüljön)

Tálaláskor ízlés szerinti köretet és salátát kínálhatunk hozzá.