Két sajtos rántott hús recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg reszelt füstölt sajt
- só és frissen őrölt bors
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- (pálma)olaj
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük, a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelt a kétféle sajttal együtt, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formálunk a masszából, amiket a két tenyerünk között szétlapogatunk.
A szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, morzsa. Nem rontja el, ha a morzsába szórunk némi szezámmagot vagy lenmagot.
Végül forró (pálma)olajban kisütjük. Főzelék feltétje épp úgy lehet, mint burgonyapüréé.
Tipp:
Másmilyen sajtokkal is lehet kísérletezni, vagy akár csak trappista sajtból is finom, ha szeretjük pár gerezd fokhagymát is gyúrhatunk bele, de ekkor inkább fasírt irányba megy el az íze. Bundázáskor is lehetünk kreatívak, a morzsa közé mehet zabpehely, kukoricapehely, szezámmag, lenmag, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »