Két sajtos rántott hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Két sajtos rántott hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg reszelt füstölt sajt
  • só és frissen őrölt bors

Panírozáshoz:

  • liszt
  •  tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • (pálma)olaj

Elkészítése:

A húst egy tálba tesszük, a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelt a kétféle sajttal együtt, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formálunk a masszából, amiket a két tenyerünk között szétlapogatunk.

A szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, morzsa. Nem rontja el, ha a morzsába szórunk némi szezámmagot vagy lenmagot.

Végül forró (pálma)olajban kisütjük. Főzelék feltétje épp úgy lehet, mint burgonyapüréé.

Tipp:

Másmilyen sajtokkal is lehet kísérletezni, vagy akár csak trappista sajtból is finom, ha szeretjük pár gerezd fokhagymát is gyúrhatunk bele, de ekkor inkább fasírt irányba megy el az íze. Bundázáskor is lehetünk kreatívak, a morzsa közé mehet zabpehely, kukoricapehely, szezámmag, lenmag, stb.