Karajszeletek házi füstölt kolbásszal, sajttal és csípős paprikával töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 4 szelet trappista sajt
- 2 db hegyes erős paprika
- 1 szál házi füstölt kolbász
- só
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, 1-1 sajtszeletet, két-három szelet kolbászt és paprikát teszünk, majd ráhajtjuk a hús másik felét. A betöltött karajszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa)
Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel összetűzzük panírozás előtt. Bő olajban, közepes lángon megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, ezért figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé petrezselymes krumplit készítünk, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!