Karaj tejszínes mustármártásban recept

Hozzávalók:
- 8 vékony karaj szelet
- só
- őrölt bors
- 8 púpos tk mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 ek olaj
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.
Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.
A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.
Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »