Karaj tejszínes mustármártásban recept
Hozzávalók:
- 8 vékony karaj szelet
- só
- őrölt bors
- 8 púpos tk mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 ek olaj
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.
Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.
A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.
Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

