Karaj tejszínes mustármártásban recept

Hozzávalók:
- 8 vékony karaj szelet
- só
- őrölt bors
- 8 púpos tk mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 ek olaj
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.
Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.
A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.
Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »