Karaj tejszínes mustármártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 vékony karaj szelet
  • őrölt bors
  • 8 púpos tk mustár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

Elkészítése:

A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).

A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.

Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.

Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.

Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.

Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.

A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.

Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.

Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.

Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.