Kapros-tejfölös sertéstokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 10 dkg erdélyi szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1/2 dl rosé bor
- kókuszolaj
- kapor
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A hagymákat a szalonnával apróra vágjuk és kevés kókuszolajon megpirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk és mehet a hagymára. Kifehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Ezután jöhet rá a pirospaprika, kevés vízzel és a roséval felöntjük, és pároljuk. Amikor félkész, apróra vágott kaprot teszek hozzá. Hagyom párolódni. Ha a hús szépen szálaira válik, mehet bele a tejföl, összefőzzük és kész is. Szinte bármilyen köret mehet mellé: párolt rizs, bulgur, főtt krumpli, stb.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.