Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-tejfölös sertéstokány recept

Kapros-tejfölös sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 10 dkg erdélyi szalonna
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1/2 dl rosé bor
    • kókuszolaj
    • kapor
    • pirospaprika
    • bors

    Elkészítése:

    A hagymákat a szalonnával apróra vágjuk és kevés kókuszolajon megpirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk és mehet a hagymára. Kifehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

    Ezután jöhet rá a pirospaprika, kevés vízzel és a roséval felöntjük, és pároljuk. Amikor félkész, apróra vágott kaprot teszek hozzá. Hagyom párolódni. Ha a hús szépen szálaira válik, mehet bele a tejföl, összefőzzük és kész is. Szinte bármilyen köret mehet mellé: párolt rizs, bulgur, főtt krumpli, stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá