Kapros-tejfölös sertéstokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg erdélyi szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 dl rosé bor
  • kókuszolaj
  • kapor
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

A hagymákat a szalonnával apróra vágjuk és kevés kókuszolajon megpirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk és mehet a hagymára. Kifehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

Ezután jöhet rá a pirospaprika, kevés vízzel és a roséval felöntjük, és pároljuk. Amikor félkész, apróra vágott kaprot teszek hozzá. Hagyom párolódni. Ha a hús szépen szálaira válik, mehet bele a tejföl, összefőzzük és kész is. Szinte bármilyen köret mehet mellé: párolt rizs, bulgur, főtt krumpli, stb.