Kanászpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 0,5 kg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- őrölt bors
- 2 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- majoránna
- bazsalikom
- pirospaprika
Elkészítése:
A májat vékony csíkokra szeleteljük. A combot felszeljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mind két oldalát átsütjük, majd félre tesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk. A hús sütéséből maradt olajból elveszünk 2 evőkanálnyit és a hagymát megdinszteljük, rátesszük a májat, 1,5 dl forró vizet öntünk rá, borsozzuk és majoránnával meghintjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát, fokhagymát nyomunk rá és fedő alatt majdnem készre főzzük. Az elpárolgott levelet vízzel pótoljuk.
Hozzáadjuk a félre tett hússzeleteket és készre főzzük. Meghintjük pirospaprikával és egy kevés vízzel pótoljuk a levét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »