Húsgombóc torta recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g liszt
- 250 g tejföl
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 150 g sajt reszelve
- 500 g fagyasztott húsgombóc
Elkészítése:
A gombócokat a sütés előtt 15-20 perccel vegyük elő fagyasztóból, hogy félig felengedjenek. Ha saját magunk készítjük a gombócot akkor pont fordítva, tegyük be a fagyasztóba a felhasználás előtt.
Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel.
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a sót, adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
Öntsük a tésztát kivajazott 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, nyomkodjuk bele a gombócokat, hintsük meg reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Kicsit hagyjuk pihenni, hűlni mielőtt tálalnánk, így a tésztának lesz még ideje magába szívni a gombócok kisülő szaftját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »