Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc torta recept

Húsgombóc torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g liszt
    • 250 g tejföl
    • 1 tk sütőpor
    • 0,5 tk só
    • 150 g sajt reszelve
    • 500 g fagyasztott húsgombóc

    Elkészítése:

    A gombócokat a sütés előtt 15-20 perccel vegyük elő fagyasztóból, hogy félig felengedjenek. Ha saját magunk készítjük a gombócot akkor pont fordítva, tegyük be a fagyasztóba a felhasználás előtt.

    Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel.
    A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a sót, adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
    Öntsük a tésztát kivajazott 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, nyomkodjuk bele a gombócokat, hintsük meg reszelt sajttal.

    Előmelegített 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Kicsit hagyjuk pihenni, hűlni mielőtt tálalnánk, így a tésztának lesz még ideje magába szívni a gombócok kisülő szaftját.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá