Hentes tokány recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 6 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg gépsonka
- 3 ek olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek liszt
- 1 mk sűrített paradicsom
- 1 db paradicsom
- 15 dkg csemegeuborka
- kevés őrölt bors
- 1 ek petrezselyem
Köretnek
- párolt rizs
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és egy lábasban üvegesre pirítjuk.
A hagymát finomra vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megfonnyasztjuk. Ekkor kerül rá a hús, amit fehéredésik pirítunk.
Megsózzuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott- és a sűrített paradicsomot, a lisztet és a fűszerpaprikát, majd 1 percig pirítjuk. Felöntjük 3 dl vízzel, majd amikor forrni kezd takarékra tesszük és fedő alatt főzzük.
A sonkát és az uborkát összevágjuk, majd a puha húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, majd ha szükséges sózzuk és petrezselyem zölddel fűszerezzük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »