Hentes tokány recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 6 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg gépsonka
- 3 ek olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek liszt
- 1 mk sűrített paradicsom
- 1 db paradicsom
- 15 dkg csemegeuborka
- kevés őrölt bors
- 1 ek petrezselyem
Köretnek
- párolt rizs
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és egy lábasban üvegesre pirítjuk.
A hagymát finomra vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megfonnyasztjuk. Ekkor kerül rá a hús, amit fehéredésik pirítunk.
Megsózzuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott- és a sűrített paradicsomot, a lisztet és a fűszerpaprikát, majd 1 percig pirítjuk. Felöntjük 3 dl vízzel, majd amikor forrni kezd takarékra tesszük és fedő alatt főzzük.
A sonkát és az uborkát összevágjuk, majd a puha húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, majd ha szükséges sózzuk és petrezselyem zölddel fűszerezzük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

