Hentes tokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 6 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg gépsonka
- 3 ek olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek liszt
- 1 mk sűrített paradicsom
- 1 db paradicsom
- 15 dkg csemegeuborka
- kevés őrölt bors
- 1 ek petrezselyem
Köretnek
- párolt rizs
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és egy lábasban üvegesre pirítjuk.
A hagymát finomra vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megfonnyasztjuk. Ekkor kerül rá a hús, amit fehéredésik pirítunk.
Megsózzuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott- és a sűrített paradicsomot, a lisztet és a fűszerpaprikát, majd 1 percig pirítjuk. Felöntjük 3 dl vízzel, majd amikor forrni kezd takarékra tesszük és fedő alatt főzzük.
A sonkát és az uborkát összevágjuk, majd a puha húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, majd ha szükséges sózzuk és petrezselyem zölddel fűszerezzük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.