Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertéshús (comb, lapocka, vagy tarja)
    • 1 ek zsír
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 2 ek paradicsompüré
    • 4-5 db savanyú uborka
    • 30 dkg rizs
    • 6 dl víz
    • 1 dl olaj

    Elkészítése:

    A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk. Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.

    Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
    Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
    Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.

    Olajon a rizst lepirítjuk sózzuk és fel öntjük vízzel, majd amikor megfő tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá