Házikolbász gyulai módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kg darált sertéshús (60% színhús, 40%szalonna)
- 220 g őrölt piros paprika (a csípőssel együtt)
- 220 g só (nem a vákuumozott finomított)
- 10 g őrölt fekete bors (lehet kicsivel több is, ízlés szerint)
- 10 g egész kömény
- 2 fej fokhagyma (fokhagymanyomóval szétnyomva)
Elkészítése:
A gyulai kolbász receptje titkos. Nem is azt akarom megosztani, hanem azt, ahogy itt környékünkön, a Viharsarokban készítjük. Ez a környék, mondhatni a kolbász hazája. Majd mindenhol ugyanazzal a fűszerezéssel készítik, de városonként mégis kicsit másképpen. Gyulán, Békéscsabán, Békésen, Mezőberényben, dinasztiák foglalkoztak a kolbászkészítéssel. Az általam megadott mennyiségekből gyúrt kolbász mind frissen sütve, mind füstölve kitűnő!
A megadott darált húst, és egyéb alapanyagokat összekeverjük, vékony sertésbélbe töltjük.
A paprika mennyisége lehet különböző a kolbászokban. Az össz mennyiség viszont egyezik, csak az édes, és a csípős paprikaaránya változik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »