Hamburger házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
10 db kb. 11 dkg-os húspogácsához:
- 1 kg darált hús (sertés-marha feles arányban)
- őrölt bors
- 1 fej hagyma lereszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só a sütéskor
Összeállításhoz:
- ketchup, mustár, majonéz
- csemege uborka szeletek
- pirított hagymakarikák, bacon (sütve)
- paprika, paradicsom karikák
- salátalevelek
- lapka sajt
- chili szósz
10 db hamburgerzsemléhez:
Elkészítése:
Buci:
Először álljunk neki a buciknak.
Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük.
Osszuk 10 egyenlő részre (azt hiszem 13 dkg-os darabok lettek) a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Egy tepsire csak 5 db-ot tegyünk egymástól tisztes távolságra. Ne zavarjon meg a kis méret, bizony jócskán megnőnek majd. :)
Kelesszük 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással és meg is szórhatjuk szezámmaggal. 190 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre
Húspogácsa
A húspogácsák nem igényelnek sok munkát. Összegyúrjuk a húst a tojássárgájával, a hagymával és borsozzuk jó módon.Ne sózzuk, csak sütéskor!
Ebből én egy nagy ételformázó gyűrű segítségével készítettem pogácsákat, egy boros pohár aljával egyengetve simára. Nagyobb átmérőjűre készítsük, mint gondoljuk, mert sütés közben összeugrik.
Mindezt sütőpapíron. Egyenletes vastagságú legyen a pogácsa és a szélek ne legyenek töredezettek.
Aztán lefedve a hűtőbe tettem, míg nem sütöttük.
Sütés:
Egy nagy tárcsán, középre kevés olaj. Bele a hagyma, aztán a bacon a széleken, a pogácsák. A pogikat néha mártsuk az olajba és nyúljunk alájuk, ne tapadjanak le. Borsozzuk mindkét felét, de ne forgassuk össze-vissza.
Mit tudom én 10-10 perc mindkét oldalnak, mindkét oldal kap még sót és borsot is.A bucikat vágjuk ketté és a vágott felüket a tárcsa szélén kissé pirítsuk meg, jó ropogós lesz, mennyei!Tehát. Buci alja, rá egy saláta levél.
Rá a hús, amire még melegen ráfordítjuk a sajtot.
Erre már azt pakolunk, amit akarunk.
Az egész tornyot lelocsoljuk a mustár, ketchup, majonéz trióval és lezárjuk a zsemle kalapjával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »