Hamburger házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
10 db kb. 11 dkg-os húspogácsához:
- 1 kg darált hús (sertés-marha feles arányban)
- őrölt bors
- 1 fej hagyma lereszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só a sütéskor
Összeállításhoz:
- ketchup, mustár, majonéz
- csemege uborka szeletek
- pirított hagymakarikák, bacon (sütve)
- paprika, paradicsom karikák
- salátalevelek
- lapka sajt
- chili szósz
10 db hamburgerzsemléhez:
Elkészítése:
Buci:
Először álljunk neki a buciknak.
Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük.
Osszuk 10 egyenlő részre (azt hiszem 13 dkg-os darabok lettek) a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Egy tepsire csak 5 db-ot tegyünk egymástól tisztes távolságra. Ne zavarjon meg a kis méret, bizony jócskán megnőnek majd. :)
Kelesszük 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással és meg is szórhatjuk szezámmaggal. 190 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre
Húspogácsa
A húspogácsák nem igényelnek sok munkát. Összegyúrjuk a húst a tojássárgájával, a hagymával és borsozzuk jó módon.Ne sózzuk, csak sütéskor!
Ebből én egy nagy ételformázó gyűrű segítségével készítettem pogácsákat, egy boros pohár aljával egyengetve simára. Nagyobb átmérőjűre készítsük, mint gondoljuk, mert sütés közben összeugrik.
Mindezt sütőpapíron. Egyenletes vastagságú legyen a pogácsa és a szélek ne legyenek töredezettek.
Aztán lefedve a hűtőbe tettem, míg nem sütöttük.
Sütés:
Egy nagy tárcsán, középre kevés olaj. Bele a hagyma, aztán a bacon a széleken, a pogácsák. A pogikat néha mártsuk az olajba és nyúljunk alájuk, ne tapadjanak le. Borsozzuk mindkét felét, de ne forgassuk össze-vissza.
Mit tudom én 10-10 perc mindkét oldalnak, mindkét oldal kap még sót és borsot is.A bucikat vágjuk ketté és a vágott felüket a tárcsa szélén kissé pirítsuk meg, jó ropogós lesz, mennyei!Tehát. Buci alja, rá egy saláta levél.
Rá a hús, amire még melegen ráfordítjuk a sajtot.
Erre már azt pakolunk, amit akarunk.
Az egész tornyot lelocsoljuk a mustár, ketchup, majonéz trióval és lezárjuk a zsemle kalapjával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


