Hagymás tarja sült burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 5 fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- csipet tengeri só
- csipet pirospaprika
- csipet fekete bors
- csipet majoránna
- csipet szárított rozmaring
- csipet szárított zeller
- csipet őrölt kömény
- csipet curry
- csipet fokhagymapor
- étolaj
- 1 kisebb fejes saláta
- víz
- ecet
- cukor
Elkészítése:
Ez az étel nagyon sokféle fűszerrel készül és igen pikáns, ízletes.
A tarját wokban sütöttem meg, nagyon szeretem a wokot használni sültekhez. Kevés étolajat öntök alá és minden felsorolt fűszerből egy csipetet szórok a tarjára, mindkét oldalát befűszerezem.
A vöröshagymát karikára vágom és hozzáadom. Nagyon gyorsan átsül, én villanytűzhelyen a legnagyobb fokozaton forgatva sütöm. A burgonyát meghámozom hasábokra vágom és forró olajban megsütöm.
A fejes salátát ecetes cukros vízbe rakom. Állni hagyom. A saláta levét nem szoktam mérni, de kb. fél liter víz, 1 evőkanál 10% ecet,1 evőkanál cukor egy kisebb fej salátához. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »



