Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás rostélyos szűzérme recept

Hagymás rostélyos szűzérme
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű szűzpecsenye
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 dl étolaj
    • 3 nagy gerezd fokhagyma
    • csipet só
    • csipet bors
    • 2 csapott ek liszt

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.

    A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk és egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a húsok is. Ráöntünk 1 dl olajat. A fokhagymát összezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat. Meghintjük kevés sóval és borssal. A húsokat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan összeforgatjuk. Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.

    Sütés előtt a húsokat és a hagymát kiemeljük az olajból, amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk. Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes kiszedni az olajból, mert később könnyen megég és akkor keserű lesz) és a pecsenye korongok mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon. A sülteket melegen tartjuk.

    A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól átforgatjuk és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk.
    Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával, melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá