Hagymás rostélyos szűzérme recept
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű szűzpecsenye
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- csipet só
- csipet bors
- 2 csapott ek liszt
Elkészítése:
A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk és egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a húsok is. Ráöntünk 1 dl olajat. A fokhagymát összezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat. Meghintjük kevés sóval és borssal. A húsokat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan összeforgatjuk. Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Sütés előtt a húsokat és a hagymát kiemeljük az olajból, amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk. Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes kiszedni az olajból, mert később könnyen megég és akkor keserű lesz) és a pecsenye korongok mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon. A sülteket melegen tartjuk.
A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól átforgatjuk és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk.
Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával, melegen kínáljuk.