Gyuvecs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 3 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 50 dkg burgonya
- 1 kisebb padlizsán
- 2 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- 10 dkg rizs
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- törött bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a pörköltnek felkockázott húst, az összezúzott fokhagymát és fedő alatt félpuhára pároljuk. A párolás közben hozzáadunk egy-egy kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot .
A rizst külön edényben szintén félpuhára pároljuk.
A padlizsánt meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Serpenyőben, állandó forgatás mellett félig puhára pirítjuk. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal, sóval ízesítjük.
A megtisztított, megmosott burgonyát szeletekre vágjuk és kevés olajon félig puhára sütjük. Sóval ízesítjük. Ezt is félre tesszük.
Végül a maradék paprikát és paradicsomot is felkarikázzuk.
Egy sütőedénybe tesszük a pirított burgonyát, elterítjük az alján. Erre tesszük szintén elterítve a padlizsán felét. Rárétegezzük az összes rizst, majd a paradicsom és a paprika felét.
Az egyes sorokat gyengén sózzuk, borsozzuk
Egyenletesen elosztjuk rajta a félig lepárolt sertéspörköltet úgy, hogy a szaftja felét félretesszük.
Ezután a burgonya másik felét tesszük rá, majd a padlizsánt. A tetejére a paprika és paradicsom szeletek kerülnek. Végül a pörkölt lével meglocsoljuk.
200 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Azonnal forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »