Gyuvecs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 3 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 50 dkg burgonya
- 1 kisebb padlizsán
- 2 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- 10 dkg rizs
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- törött bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a pörköltnek felkockázott húst, az összezúzott fokhagymát és fedő alatt félpuhára pároljuk. A párolás közben hozzáadunk egy-egy kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot .
A rizst külön edényben szintén félpuhára pároljuk.
A padlizsánt meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Serpenyőben, állandó forgatás mellett félig puhára pirítjuk. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal, sóval ízesítjük.
A megtisztított, megmosott burgonyát szeletekre vágjuk és kevés olajon félig puhára sütjük. Sóval ízesítjük. Ezt is félre tesszük.
Végül a maradék paprikát és paradicsomot is felkarikázzuk.
Egy sütőedénybe tesszük a pirított burgonyát, elterítjük az alján. Erre tesszük szintén elterítve a padlizsán felét. Rárétegezzük az összes rizst, majd a paradicsom és a paprika felét.
Az egyes sorokat gyengén sózzuk, borsozzuk
Egyenletesen elosztjuk rajta a félig lepárolt sertéspörköltet úgy, hogy a szaftja felét félretesszük.
Ezután a burgonya másik felét tesszük rá, majd a padlizsánt. A tetejére a paprika és paradicsom szeletek kerülnek. Végül a pörkölt lével meglocsoljuk.
200 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Azonnal forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »