Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyulaival töltött karaj egyben sütve recept

Gyulaival töltött karaj egyben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb. 30 cm hosszú csont nélküli karaj
    • 2 szál gyulai kolbász
    • bors
    • 2 ek zsír
    • 1 dl víz
    • 1 tk házi ételízesítő

    Elkészítése:

    A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk. Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk.

    A kolbászok egyik végét levágjuk, és itt összeillesztve a karajba töltjük. Kívülről alaposan bedörzsöljük sóval és borssal.

    Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. Belefektetjük a töltött húst, majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet, amihez adjuk a fűszerkeveréket, és alufóliával lefedjük.

    Hideg sütőbe tolva 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk. (Ha már könnyen belemegy a villa hegye, akkor jó.) A fóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra mérsékelve további 15 percet pirítjuk. (A sütési idő természetesen sütő- és húsfüggő, a fentiektől eltérő lehet.)  Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon a felszíne. Itt már érdemes többször ránézni.

    Majd kiemeljük a szaftból, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen felszeleteljük.

    Tipp:

    A hétvégén egy kisebb családi összejövetel volt nálunk. Férjemmel többfogásos ebéddel kedveskedtünk a vendégeknek. Az egyik ilyen finomság volt ez a töltött karaj. Az a jó benne, hogy előre elkészíthető, egyszerű, finom. Remek dísze lehet egy hidegtálnak. Habos krumplipüré és káposztasaláta volt a kísérője.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá