Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillezett bőrös malackaraj recept

Grillezett bőrös malackaraj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db 1,50-1,80 kg bőrös malackaraj
    • 2 ek só
    • 10-15 szem egész bors
    • 2 db babérlevél
    • 2 csipet egész kömény
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 1dl sör

    Elkészítése:
    A karajt megtisztítjuk, mossuk, megfelelő nagyságú kuktába fűszerekkel együtt feltesszük főni kb. 30 percig(főzhetjük fazékban is lefedve). A húst addig főzzük, amíg, ha villával megszúrjuk, nem enged véres levet.
    A forgónyársas grillsütőt maximum grillre, és annyi órára állítjuk, amennyi kiló a hús súlya volt nyersen. A forgónyársra feltűzött karajt (ahogy a csirkét szoktuk) belehelyezve, elindítjuk. Időnként fokhagymás olívaolajjal kenegetjük, 10 perccel a befejezés előtt sörrel kenjük be. Ha letelt az idő, és a bőre kopogósan ropogós, akkor kész. Köretnek adhatunk: gombás rizst, rösztit, burgonyaropogóst, hasábburgonyát. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

    Sztori: Amikor még a forgónyársas grillsütők és a bennük készült ételek is divatban voltak, a grillcsirkén kívül sok-sok finomság született e szerkezet segítségével. A konyhámban is van egy ősi, üzemelő példány és bizony gyakran van munkája. A legutóbbi művet közreadom, próbáljátok ki, nem fogtok csalatkozni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá