Görögös rakott tészta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag penne
- 70 dkg sertéslapocka (lehet pulykacombból is csinálni)
- 2 vöröshagyma
- 1,5 csomag görög húsok fűszerkeverék
- fetasajt
- 1 póréhagyma
- kis pohár tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágjuk, és az olajon elkezdjük párolni. Amikor készen van, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergetjük, majd kicsit megsózzuk és megborsozzuk.
Utána a póréhagyma végén lévő zöldebb leveleket karikákra vágjuk, és beletesszük. Puhára főzzük.
Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
Ha a hús és a tészta is készen van, egy jénaiba tesszük mindkettőt, ekkor hozzátesszük a pohár tejfölt és az egészet összekeverjük. A tetejére rámorzsoljuk a fetát, majd rátesszük a maradék, karikára vágott póréhagymát.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit megbarnul a feta teteje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »