Göngyölt hús recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 ek sertés fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- bors
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- 3 rozskeverékes zsemle
- 1 vöröshagyma
- olaj
- fogvájó
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk és kicsit besózzuk, félretesszük.
Addig a töltelékhez a hagymát kockázzuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg. A beáztatott zsemléket csavarjuk ki, tegyük a hagymához, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd a tojásokat üssük bele, és megint jól keverjük össze addig, míg össze nem áll.
Ezután levesszük a tűzről, és ha kihűlt, vízes kézzel mindegyik hús közepére halmozunk belőle, elkenjük, és feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal kikent teflon tepsibe rakjuk sorba, sertés fűszerrel megszórjuk mindegyik oldalát, és így rakjuk bele sorban a hústekercseket. Kevés vizet öntünk alá. Fóliával letakarjuk, és 180 fokon (alsó-felső sütés) 40 percig sütjük.
Ha kész, levesszük a fóliát és kicsit rágrillezünk, hogy legyen színe, de ne szárítsuk ki a húst. Letakarva tegyük félre 20 percre, azután tálaljuk burgonyapürével és savanyúsággal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »