Gombával töltött borda recept
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli karaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 30 dkg csiperke
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek sűrített paradicsom, vagy ketchup
Továbbá:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt ne felejtsük benne a hústűt!
Tipp:
Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.
Készíthető csirke, vagy pulykamellből is.
A gombával töltött borda kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

