Gombával töltött borda recept
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli karaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 30 dkg csiperke
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek sűrített paradicsom, vagy ketchup
Továbbá:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt ne felejtsük benne a hústűt!
Tipp:
Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.
Készíthető csirke, vagy pulykamellből is.
A gombával töltött borda kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g