Gombával-sajttal töltött borda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg póréhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Hús előkészítése:
A húst vastagabb szeletekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm), majd zsebecskéket vágunk rá. Kiklopfoljuk, és fűszerezzük.
Töltelék előkészítése:
Olajban a felszeletelt póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát. Sóval ízesítjük, őrölt borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd kihűtjük.
Összeállítás:
Az előkészített hússzeletekbe beletöltjük a gombás tölteléket és a reszelt sajtot. Fogpiszkálókkal összetűzzük, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Bepanírozzuk (lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk). Forró olajban megsütjük.
Sült burgonyával, vagy salátakörettel tálaljuk. Tálalás előtt a fogpiszkálókat távolítsuk el!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.