Gombával-sajttal töltött borda recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg póréhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg zsemlemorzsa
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Hús előkészítése:
A húst vastagabb szeletekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm), majd zsebecskéket vágunk rá. Kiklopfoljuk, és fűszerezzük.
Töltelék előkészítése:
Olajban a felszeletelt póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát. Sóval ízesítjük, őrölt borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd kihűtjük.
Összeállítás:
Az előkészített hússzeletekbe beletöltjük a gombás tölteléket és a reszelt sajtot. Fogpiszkálókkal összetűzzük, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Bepanírozzuk (lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk). Forró olajban megsütjük.
Sült burgonyával, vagy salátakörettel tálaljuk. Tálalás előtt a fogpiszkálókat távolítsuk el!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


