Gombával-májjal töltött dagadó, hagymás tejfölös krumplival recept

Hozzávalók:
- sertés dagadó
- 250 g csirkemáj
- 250 g csiperke gomba
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szelet kenyér
- tej, só, bors
- 6-7 nagyobb szemű burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- fél pohár tejföl
- fogpiszkálók
Elkészítése:
Hagymán megdinsztelem az apróra vágott májat és a gombát, fűszerezem, ha kész van hagyom kicsit hűlni.
Összekeverem a tojásokkal, a tejbe áztatott kenyérrel. A kapott masszát beletöltöm a dagadóba és fokpiszkálóval gondosan összetűzöm! Vigyázat borzasztóan folyós tölteléket kaptok, elég macera beletölteni. Sütőben szép pirosra sütöm.
Köret:
A krumplit megpucolom, apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész a főzővizét leöntöm. A megmaradt fej hagymát lereszelem és elkeverem a kevés tejföllel, belekeverem a krumplit. Én még kicsit visszatettem serpenyőbe pirítani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »