Gombaszószos sült hús recept
Hozzávalók:
(2 személyre:)
- kevés olaj
- 3 közepes vöröshagyma
- 2 tk. ételízesítő
- 4 (bécsi szeletnek való) szelethús
- 20 – 30 dkg gomba
- pici sör
- 2 – 3 dl tejföl
- 1 tk. só
Elkészítése:
A szelethúsokat kiklopfoljuk, utána egyesével 6-8 kisebb részre vágjuk majd behintjük ételízesítővel és egy edényben kézzel megkeverjük, hogy az ételízesítő a húst egyenletesen érje. Ez után megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük a gombát és félre tesszük. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és egy edényben pici olajjal közepes lángon üvegesre dinszteljük. Beletesszük a korábban előkészített húst és alkalmanként megkeverjük az edény tartalmát. Addig sütjük így az egyveleget amíg egy árnyalatnyit oda nem kapja az alját az edényhez. Ekkor egy pici sört öntünk hozzá majd megkeverjük. Így még 1-2 alkalommal öntünk hozzá sört. Amikor a hús megpirul kicsit, akkor az edény tartalmának tetejére egyenletesen tesszük a gombát és megsózzuk, majd rátesszük a födőt és fél percig hagyjuk mielőtt összekevernénk. Fél-egy percenként megkeverjük és hagyjuk 5-6 percig. Végül hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

