Gombaszószos sült hús recept

Hozzávalók:
(2 személyre:)
- kevés olaj
- 3 közepes vöröshagyma
- 2 tk. ételízesítő
- 4 (bécsi szeletnek való) szelethús
- 20 – 30 dkg gomba
- pici sör
- 2 – 3 dl tejföl
- 1 tk. só
Elkészítése:
A szelethúsokat kiklopfoljuk, utána egyesével 6-8 kisebb részre vágjuk majd behintjük ételízesítővel és egy edényben kézzel megkeverjük, hogy az ételízesítő a húst egyenletesen érje. Ez után megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük a gombát és félre tesszük. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és egy edényben pici olajjal közepes lángon üvegesre dinszteljük. Beletesszük a korábban előkészített húst és alkalmanként megkeverjük az edény tartalmát. Addig sütjük így az egyveleget amíg egy árnyalatnyit oda nem kapja az alját az edényhez. Ekkor egy pici sört öntünk hozzá majd megkeverjük. Így még 1-2 alkalommal öntünk hozzá sört. Amikor a hús megpirul kicsit, akkor az edény tartalmának tetejére egyenletesen tesszük a gombát és megsózzuk, majd rátesszük a födőt és fél percig hagyjuk mielőtt összekevernénk. Fél-egy percenként megkeverjük és hagyjuk 5-6 percig. Végül hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »