Gombás sertésfalatok vadasan recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka
- 20 dkg gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis darab zeller
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. mustár
- 1 dl tejföl
- őrölt bors
- 1 babérlevél
- ételízesítő
- só
- olaj
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabba menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt. Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.