Gombás rizses hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertés lapocka
- 20 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 bögre rizs
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 1 ek mangalica zsír vagy olíva olaj
- 1 zöld paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- majoránna
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára aprítjuk, a gombát felszeleteljük, a petrezselyem zöldjét is szép apróra aprítjuk.
A mangalica zsírban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk csipet sóval, hogy könnyebben szétfőjön, majd rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával.
Lassú tűzön félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, a szeletelt gombát, és 2 bögre vizet, mert a rizs felveszi a folyadékot.
Készre főzzük, a végén meghintjük a petrezselyemzölddel. Megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a rizs dagadjon, mert így lesz pörgős.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »