Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rakott hús recept

Gombás rakott hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 vékony szelet sertéskaraj
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • 1 kis üveg szeletelt gomba
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • reszelt sajt
    • bors

    Elkészítése:

    Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel keresztirányban úgy, hogy a kétoldalt kilógjon a szalonna. 3 szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé a szalonnára tesszük őket.

    A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt lezárjuk, és ebbe 2 nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló baconszeletekkel betakarjuk.

    Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve további fél órát sütjük-pirítjuk a rakott húst. 15-20 percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk. Ha kicsit hűl még, akkor könnyebben szeletelhető. Mutatós és finom fogás, hidegen is jó.

    Tipp:

    Én erdei gombakeveréket édes-savanyú mártásban vagy pedig csiperkét használok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá