Gombás hús recept

Hozzávalók:
- 900 g lapocka
- 500 g csiperke gomba
- 250 g laskagomba
- 2 vöröshagyma
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- liszt
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal.
A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, és kevés olajon, serpenyőben hirtelen elősütjük. Ezután kivesszük a húst, és meleg helyen tartjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A felszeletelt gombát rárakjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kakukkfűvel. Kicsi lángon félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és kicsi lángon készre főzzük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A végén kevés tejszínnel hígíthatunk a ragun. Főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »