Gerslis-hús recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma préselve
- só
- bors
- pirospaprika
- kevés zsiradék
- 2 pohár árpagyöngy
- 4 pohár húsleves alaplé
- kápia paprika
- hagyma
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A gerslit beáztatjuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és zsíron megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, elkeverjük és kevés hideg vizet öntünk rá. A vizet elfőzzük, rádobjuk a megmosott, felkockázott sertéshúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és vízzel felöntve puhára főzzük.
Ha a hús megpuhult, a szaftjával együtt tepsibe öntjük.
Kevés zsíron hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gerslit is. Néhány keverés után felöntjük húsleves alaplével. (Vízzel is lehet, de akkor erősebben kell fűszerezni.) A gerslihez éppúgy, mint a rizshez, kétszeres mennyiségű folyadékot számoljunk.
Amikor a víz elfőtt, a gerslit öntsük a tepsibe a korábban már előkészített húshoz. Jól keverjük el, vágjunk hozzá paprikát, fűszerezzük még ízlés szerint és tegyük be előmelegített sütőbe 180 fokra, kb. 30 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »