Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres tarja velesült körettel recept

Fűszeres tarja velesült körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet tarja
    • 1,5 kg burgonya
    • 4 lila hagyma
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 2 tk grill fűszerkeverék
    • 2 tk piri-piri fűszerkeverék
    • frissen őrölt bors
    • étolaj

    Elkészítése:

    A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízletesebb lesz a sült hús.

    A húsokról a túlzottan zsíros széleket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.

    Egy lezárható fedelű edénybe rétegenként lerakjuk, minden réteget megkenünk mustárral, sózzuk, majd megszórjuk a fűszerkeverékekkel. A legfelső réteget végül leöntjük étolajjal, hogy ne kapjon levegőt. Lefedjük a tetejével, és hűtőbe tesszük.

    A fogyasztás napján egy tepsit kiolajozunk, elrendezzük benne a megpucolt és felezett krumplit. Sózzuk, és darálok rá kevés borsot. Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított fokhagymagerezdeket és a negyed cikkekre vágott lila hagymát. Befedjük a bepácolt húsokkal, ráöntjük a fűszeres olajat, és alufóliával lefedve, 200 fokon 60 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva és még 20 percig.

    A vele sült körettel és friss salátával tálaljuk.

    Tipp:

    A piri-piri egy csilipaprika neve. Az őrleményéből készült fűszerkeveréknek is ez a neve, ami az alábbi összetevőkből áll: chili, fokhagyma, limelevél, oregano, tengeri só, citrompor.
    Pikáns, citrusos, enyhén tüzes íze sertéshez, szárnyasokhoz, és halakhoz passzol.

    A fűszeres tarja velesült körettel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 132 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá