Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízletesebb lesz a sült hús.
A húsokról a túlzottan zsíros széleket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.
Egy lezárható fedelű edénybe rétegenként lerakjuk, minden réteget megkenünk mustárral, sózzuk, majd megszórjuk a fűszerkeverékekkel. A legfelső réteget végül leöntjük étolajjal, hogy ne kapjon levegőt. Lefedjük a tetejével, és hűtőbe tesszük.
A fogyasztás napján egy tepsit kiolajozunk, elrendezzük benne a megpucolt és felezett krumplit. Sózzuk, és darálok rá kevés borsot. Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított fokhagymagerezdeket és a negyed cikkekre vágott lila hagymát. Befedjük a bepácolt húsokkal, ráöntjük a fűszeres olajat, és alufóliával lefedve, 200 fokon 60 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva és még 20 percig.
A vele sült körettel és friss salátával tálaljuk.
A piri-piri egy csilipaprika neve. Az őrleményéből készült fűszerkeveréknek is ez a neve, ami az alábbi összetevőkből áll: chili, fokhagyma, limelevél, oregano, tengeri só, citrompor.
Pikáns, citrusos, enyhén tüzes íze sertéshez, szárnyasokhoz, és halakhoz passzol.