Fűszeres sült tarja recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet tarja
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk (házi) ételízesítő
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük. Ha vastagabbak, akkor kicsit megütögetjük a klopfolóval.
Egy kisebb tepsit kikenjük olajjal, belefektetjük a húsokat. Megszórjuk sóval, borssal, és bedörzsöljük az ételízesítővel.
Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és locsolunk még rá 1-2 ek olajat.
Alufóliával lefedjük, és 200 fokon addig sütjük, míg a hús megpuhul, a villa könnyen belemegy. (Nálam ez most 90 perc volt.)
Ha puha, eltávolítjuk a fóliát, és szép pirosra pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »