Fűszeres sertésszelet borban párolva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk durvára darált bors
- 1 tk grill fűszerkeverék
- 4 ek mustár
- 2 chili paprika
- 2 dl félédes vörösbor
- só
- étolaj
Elkészítése:
A fokhagymát és a chilit apróra vágjuk.
A sertéscombot felszeleteljük, kiklopfoljuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, grill fűszerrel, 1 db apróra vágott chilivel és 3-4 gerezd fokhagymával. Mindkét oldalát megkenjük mustárral.
Kevés olajat öntünk rá, és a hűtőbe tesszük egy napra.
A húst másnap serpenyőben kevés olajon átsütjük. A visszamaradt olajban lepirítunk 1 apróra vágott chilit, 3 gerezd apróra vágott fokhagymát és két evőkanál mustárt. Visszatesszük a húst, bort öntünk rá, és puhára pároljuk.
Snidlinges rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A fűszeres sertésszelet borban párolva kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »