Fűszeres sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 5 szelet sertéskaraj
- fél tasak provence-i vagy mediterrán fűszerkeverék
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk fokhagyma fűszerkeverék
- 1 tk barbecue fűszerkeverék
- 1 tk grill fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 ek (extra szűz) (olíva)olaj
Rizshez:
- 1 cs rizs (250 g)
- fél tasak mediterrán vagy provence-i fűszerkeverék
Salátához:
- 1 cs vegyes saláta (lehet madársaláta, rukkola, fejessaláta, jégsaláta)
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 doboz feta sajt
- ezersziget öntet
Elkészítése:
A húst megmossuk, leszedjük a felesleges zsírt, mócsingokat. Ha vastag a hús, kicsit kiklopfoljuk.
Közben feltesszük a vizet egy kis olajjal, és fűszerkeverékkel forrni, mikor felforr, beletesszük a rizst és készre főzzük.
A fűszereket egy tálban összekeverjük, a provence-i fűszerkeverék felét tesszük csak bele, hozzáadjuk az olajat, sűrű masszává keverjük ki. Nem szabad folynia.
A húsokat egymás mellé fektetjük, egy teáskanálnyi masszát minden húsra ráteszünk, majd kézzel eloszlatjuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik oldalával is. A megmaradt fűszerkeveréket kiöntjük egy tányérra, a húsok szélét beleforgatjuk.
A kész húsokat dupla folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órát állni hagyjuk. Mielőtt a húst kisütjük, összeaprítjuk a paprikát, paradicsomot, egy tálba halmozzuk a salátát, rá a zöldségeket, rákockázzuk a feta sajtot, és összeforgatjuk.
A húst kevés olívaolajon, forró serpenyőben kb 10 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt a húsokat hosszában félbevágjuk, a rizst a tányérra halmozzuk, mellé a salátát, megöntözzük az öntettel, mellétesszük a húsokat, és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

