Hozzávalók:
Rizshez:
Salátához:
Elkészítése:
A húst megmossuk, leszedjük a felesleges zsírt, mócsingokat. Ha vastag a hús, kicsit kiklopfoljuk.
Közben feltesszük a vizet egy kis olajjal, és fűszerkeverékkel forrni, mikor felforr, beletesszük a rizst és készre főzzük.
A fűszereket egy tálban összekeverjük, a provence-i fűszerkeverék felét tesszük csak bele, hozzáadjuk az olajat, sűrű masszává keverjük ki. Nem szabad folynia.
A húsokat egymás mellé fektetjük, egy teáskanálnyi masszát minden húsra ráteszünk, majd kézzel eloszlatjuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik oldalával is. A megmaradt fűszerkeveréket kiöntjük egy tányérra, a húsok szélét beleforgatjuk.
A kész húsokat dupla folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órát állni hagyjuk. Mielőtt a húst kisütjük, összeaprítjuk a paprikát, paradicsomot, egy tálba halmozzuk a salátát, rá a zöldségeket, rákockázzuk a feta sajtot, és összeforgatjuk.
A húst kevés olívaolajon, forró serpenyőben kb 10 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt a húsokat hosszában félbevágjuk, a rizst a tányérra halmozzuk, mellé a salátát, megöntözzük az öntettel, mellétesszük a húsokat, és már fogyasztható is.