Fűszeres húspogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 1 tk köménymag
- 1 tk koriander
- só
- őrölt bors
- friss korianderlevél
- petrezselyemzöld
- 2 ek zsemlemorzsa
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
Először a koriandert és a köménymagot állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt, majd egy mozsárban törjük össze. (Vigyázzunk, nehogy pirítás közben megégjen!)
A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet, és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze. Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat.
Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva süssük szép pirosra.
A fűszeres húspogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »