Fűszeres-ananászos hússzeletek recept
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 doboz ananászkonzerv
- 3 ek méz
- 1 tk ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 0,5 tk chili (krém, v. őrölt)
- 1 mk curry
- 1 mk szerecsendió
- só
- őrölt bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az ananászt öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és pár perc alatt süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba öntsük bele a lecsepegtetett ananászt, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg.
Keverjük össze a visszamaradt ananászlevet a mézzel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a chilivel, a curryvel és a szerecsendióval.
Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tepsibe, majd tegyük a tetejére a karamellizált ananászt. Ezután öntsük rá a fűszeres ananászlevet, majd fedjük le a tepsi tetejét.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a hússzeleteket a szafttal, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.
A fűszeres-ananászos hússzeletek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

