Fűszeres-ananászos hússzeletek recept
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 doboz ananászkonzerv
- 3 ek méz
- 1 tk ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 0,5 tk chili (krém, v. őrölt)
- 1 mk curry
- 1 mk szerecsendió
- só
- őrölt bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az ananászt öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és pár perc alatt süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba öntsük bele a lecsepegtetett ananászt, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg.
Keverjük össze a visszamaradt ananászlevet a mézzel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a chilivel, a curryvel és a szerecsendióval.
Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tepsibe, majd tegyük a tetejére a karamellizált ananászt. Ezután öntsük rá a fűszeres ananászlevet, majd fedjük le a tepsi tetejét.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a hússzeleteket a szafttal, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.
A fűszeres-ananászos hússzeletek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g