Főtt csülök öntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél első csülök
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- majoránna
- törött pirospaprika
- 4-5 babérlevél
Öntethez:
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- só
- törött pirospaprika
- kis víz, kb 1 dl
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
Elkészítése:
A csülköt megmossuk, nagy fazékba tesszük fel főni, ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük még a hús le nem válik a csontról.
Ezalatt elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz kevés vizet öntünk, ízesítjük, jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.
Ha megfőtt a csülök leszűrjük a levét, kivesszük a csontot, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk pirospaprikával a húst, öntünk alá kis olajat és előmelegített sütőben kicsit megsütjük (sütés nélkül is nagyon finom).
Köretnek burgonyát készítettem hozzá.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »