Főtt csülök öntettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél első csülök
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- majoránna
- törött pirospaprika
- 4-5 babérlevél
Öntethez:
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- só
- törött pirospaprika
- kis víz, kb 1 dl
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
Elkészítése:
A csülköt megmossuk, nagy fazékba tesszük fel főni, ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük még a hús le nem válik a csontról.
Ezalatt elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz kevés vizet öntünk, ízesítjük, jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.
Ha megfőtt a csülök leszűrjük a levét, kivesszük a csontot, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk pirospaprikával a húst, öntünk alá kis olajat és előmelegített sütőben kicsit megsütjük (sütés nélkül is nagyon finom).
Köretnek burgonyát készítettem hozzá.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »