Főtt csülök öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • fél első csülök
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • törött pirospaprika
  • 4-5 babérlevél

Öntethez:

  • 1 nagy pohár tejföl (375 g)
  • törött pirospaprika
  • kis víz, kb 1 dl
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve

Elkészítése:
A csülköt megmossuk, nagy fazékba tesszük fel főni, ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük még a hús le nem válik a csontról.

Ezalatt elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz kevés vizet öntünk, ízesítjük, jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.

Ha megfőtt a csülök leszűrjük a levét, kivesszük a csontot, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk pirospaprikával a húst, öntünk alá kis olajat és előmelegített sütőben kicsit megsütjük (sütés nélkül is nagyon finom).
Köretnek burgonyát készítettem hozzá.
Jó étvágyat!