Fóliás hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- Füstölt szalonna
- Vöröshagyma
- Só.
- Nyáron zöldpaprika, paradicsom, a csomagoláshoz alufólia
Elkészítése:
Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
Az alufóliából szakítunk egy akkora darabot, hogy bele tudjuk a húsunkat csomagolni. A fóliát letépjük, a szélétől kicsit beljebb rakunk 1 szelet szalonnát, rá vöröshagyma szeleteket, ráfektetjük az oldalast, rá megint hagyma és szalonna és becsomagoljuk úgy, mint a töltött káposztát. A fólia két szélét behajtjuk és feltekerjük. A húsokat a tepsibe sorba rakjuk és sütjük egy fél óráig, azután megforgatjuk és készre sütjük. Tört burgonyával tálaljuk, de csak kenyérrel is laktató. Nyáron, amikor van zöldpaprika és paradicsom, a hagymára paprikát és paradicsomot teszünk, és úgy csomagoljuk be a húst.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


