Fóliás hús recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- Füstölt szalonna
- Vöröshagyma
- Só.
- Nyáron zöldpaprika, paradicsom, a csomagoláshoz alufólia
Elkészítése:
Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
Az alufóliából szakítunk egy akkora darabot, hogy bele tudjuk a húsunkat csomagolni. A fóliát letépjük, a szélétől kicsit beljebb rakunk 1 szelet szalonnát, rá vöröshagyma szeleteket, ráfektetjük az oldalast, rá megint hagyma és szalonna és becsomagoljuk úgy, mint a töltött káposztát. A fólia két szélét behajtjuk és feltekerjük. A húsokat a tepsibe sorba rakjuk és sütjük egy fél óráig, azután megforgatjuk és készre sütjük. Tört burgonyával tálaljuk, de csak kenyérrel is laktató. Nyáron, amikor van zöldpaprika és paradicsom, a hagymára paprikát és paradicsomot teszünk, és úgy csomagoljuk be a húst.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »