Fóliás hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • Füstölt szalonna
  • Vöröshagyma
  • Só.
  • Nyáron zöldpaprika, paradicsom, a csomagoláshoz alufólia

Elkészítése:
Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
Az alufóliából szakítunk egy akkora darabot, hogy bele tudjuk a húsunkat csomagolni. A fóliát letépjük, a szélétől kicsit beljebb rakunk 1 szelet szalonnát, rá vöröshagyma szeleteket, ráfektetjük az oldalast, rá megint hagyma és szalonna és becsomagoljuk úgy, mint a töltött káposztát. A fólia két szélét behajtjuk és feltekerjük. A húsokat a tepsibe sorba rakjuk és sütjük egy fél óráig, azután megforgatjuk és készre sütjük. Tört burgonyával tálaljuk, de csak kenyérrel is laktató. Nyáron, amikor van zöldpaprika és paradicsom, a hagymára paprikát és paradicsomot teszünk, és úgy csomagoljuk be a húst.
Jó étvágyat!