Fokhagymás sült oldalas másképp recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertésoldalas
- 2 fej fokhagyma
- 1 ek só
- 1 kk őrölt bors
- 1 mk köménymag
- 50 dkg zsír
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük, kevés zsíron minden oldalán elősütjük, hogy egy kis kérget kapjon.
Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.
Melegen, körettel (petrezselymes burgonya, burgonyapüré, medvehagymás zöldséges rizs), vagy hidegen – ahogy pl. én szeretem -, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.