Fokhagymás sült oldalas másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 mk köménymag
  • 50 dkg zsír

Elkészítése:

A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük, kevés zsíron minden oldalán elősütjük, hogy egy kis kérget kapjon.

Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.

Melegen, körettel (petrezselymes burgonya, burgonyapüré, medvehagymás zöldséges rizs), vagy hidegen – ahogy pl. én szeretem -, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!