Fokhagymás sertéssült burgonyagombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- pici olaj
- 1 kg burgonya
- 2 zöldségleves kocka
Elkészítése:
A sertéscombot felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük egymás mellé. Meghintjük ételízesítővel, rátörjük a fokhagymát, majd rászeleteljük a vöröshagymát. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vizet öntünk alá, majd a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük és kb. 10-15 percig tovább sütjük.
A burgonyát a megfőzzük a leveskockás vízben, leszűrjük megtörjük és gombócokat formázva a sertéssülttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »