Fokhagymás sertéssült burgonyagombóccal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- pici olaj
- 1 kg burgonya
- 2 zöldségleves kocka
Elkészítése:
A sertéscombot felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük egymás mellé. Meghintjük ételízesítővel, rátörjük a fokhagymát, majd rászeleteljük a vöröshagymát. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vizet öntünk alá, majd a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük és kb. 10-15 percig tovább sütjük.
A burgonyát a megfőzzük a leveskockás vízben, leszűrjük megtörjük és gombócokat formázva a sertéssülttel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.