Fokhagymás sertéssült burgonyagombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- pici olaj
- 1 kg burgonya
- 2 zöldségleves kocka
Elkészítése:
A sertéscombot felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük egymás mellé. Meghintjük ételízesítővel, rátörjük a fokhagymát, majd rászeleteljük a vöröshagymát. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vizet öntünk alá, majd a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük és kb. 10-15 percig tovább sütjük.
A burgonyát a megfőzzük a leveskockás vízben, leszűrjük megtörjük és gombócokat formázva a sertéssülttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »