Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás Dubarry szelet recept

Fokhagymás Dubarry szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg (8-10 szelet) sertés karaj
    • 1 kis fej karfiol
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • delikát
    • olaj
    • vaj
    • liszt
    • tej
    • reszelt sajt
    • 1 kg burgonya

    Elkészítése:

    A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici delikáttal és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével a húsokat megfordítjuk és 15 percig tovább sütjük.

    Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk és tűz fölött a lisztet hozzáadva folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk és felforraljuk. Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamel mártással.

    A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá