Fokhagymás Dubarry szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg (8-10 szelet) sertés karaj
- 1 kis fej karfiol
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- delikát
- olaj
- vaj
- liszt
- tej
- reszelt sajt
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici delikáttal és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével a húsokat megfordítjuk és 15 percig tovább sütjük.
Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk és tűz fölött a lisztet hozzáadva folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk és felforraljuk. Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamel mártással.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.